Το gourmet φαγητό κάνει καλό στο ευαίσθητο στομάχι!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 at 4:40 μ.μ.

Ποιός είπε ότι το υγιεινό φαγητό είναι και βαρετό; Ενα νέο βιβλίο μαγειρικής από κορυφαίους Αυστραλούς σεφ αποδεικνύει ότι μπορείτε να φάτε ένα ισορροπημένο γεύμα να το απολαύσετε και να κάνετε καλό και στο στομάχι σας. Το βιβλίο που εξέδωσε μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει στόχο την αφύπνιση του κοινού για τους υγιεινούς τρόπους διατροφής έχει τον τίτλο The Gut Foundation Cookbook και περιλαμβάνει συνταγές για πρωινά, ενδιάμεσα, κυρίως γεύματα και επιδόρπια που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σε λίπος και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη. Η διατροφολόγος Ζεραλντίν Γεωργίου, από το Σίδνεϋ, που είναι μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου δηλώνει ότι η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιείται στις συνταγές, αποδεικνύει ότι τα θρεπτικά στοιχεία μπορεί να είναι νόστιμα αλλά να προστατεύουν και από σειρά γαστροεντερικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα από τον καρκίνο του εντέρου, εκκολπώματα και από το σύνδρομο του ευαίσθητου εντέρου.

" Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν διαγνωστεί πως πάσχουν από κάποια γαστρεντερική νόσο πρέπει να αποκλείσουν ολόκληρες ομάδες τροφών από τη διατροφή τους", σχολιάζει η Γεωργίου και προσθέτει "ωστόσο το βασικό θέμα είναι να τρώνε σωστά και το βιβλίο αποδεικνύει ότι η λήψη σωστών γευμάτων, είτε στο σπίτι είτε στο εστιατόριο μπορεί να είναι υγιεινή".

Η Γεωργίου τονίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται ότι πρέπει να καταναλώνουν φυτικές ίνες σε καθημερινή βάση και όχι μόνο στο πρωινό και να συνειδητοποιήσουν ότι οι υδατάνθρακές και ορισμένα λίπη είναι ωφέλιμα στην υγεία. "Το κλειδί είναι η ισορροπία. Μπορείτε να φάτε καταπληκτικά, χωρίς πολλά λίπη και χωρίς πολλή ραφιναρισμένη ζαχαρη", συνεχίζει η διατροφολόγος.

Η Γεωργίου είπε ότι οι συνταγές των κορυφαίων σεφ ελέγχθηκαν για τη διατροφική τους αξία και τροποποιήθηκαν με τελικό στόχο "πώς να φτιάξεις ένα κέικ αλλά να μπορείς να το φας χωρίς συνέπειες". Το βιβλίο περιέχει επίσης πληροφορίες για γαστρεντερικές νόσους και τί πρέπει να αποφεύγετε έαν υποφέρετε με κάποια από αυτές."Το φαγητό συνδέεται σημαντικά με την ποιότητα της ζωής και εμείς θέλουμε με αυτό το βιβλίο να μπορούν όλοι να απολαύσουν ένα υπέροχο γεύμα", τονίζει η διατροφολόγος Γεωργίου.

Comments:

There are 1 σχόλια for Το gourmet φαγητό κάνει καλό στο ευαίσθητο στομάχι!