Μήνυση στον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ..

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 at 6:01 μ.μ.

"Μάνα δεν μου κολλάνε τα ένσημα" ή καλύτερα "Εεεερεε κατι μηνύσεις που θα πέσουν!!!" Οι υπάλληλοι του εστιατορίου Southern Hospitality BBQ, στο οποίο συνιδιοκτήτης είναι ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, έκαναν μήνυση στον τραγουδιστή και τους συνεργάτες του ζητώντας μισθούς και υπερωρίες που δεν τους έχουν πληρωθεί. Τουλάχιστον 50 υπάλληλοι υπογράφουν τη μηνυτήρια αναφορά, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι οι διευθυντές του εστιατορίου που βρίσκεται στο Μανχάταν, μάζευαν τα χρήματα από τα φιλοδωρήματα χωρίς να τα μοιράζουν στους υπαλλήλους. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μήνυση σε κάποιον διάσημο ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Μανχάταν, για μη πληρωμή μισθών. Παλαιότερα υπάλληλοι είχαν κάνει μήνυση για παρόμοιες υποθέσεις στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Jay Z, που επίσης έχουν εστιατόρια στη Νέα Υόρκη. Κοιτάξτε χαρές και αγκαλιάσματα στην φωτο!!! Μακριά απο την κουζίνα μας...

Ο Χάρισον Φορντ μαγειρεύει άριστα

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 3:56 μ.μ.

Ο χολυγουντιανός σταρ Χάρισον Φορντ αποδεικνύεται άριστος μάγειρας στο σπίτι του, με τη γυναίκα του να δηλώνει εντυπωσιασμένη από αυτές τις ικανότητές του. Ε, τι να πει κι αυτη σε μεγαλο άνθρωπο...να τον πικράνει???
Μάλιστα, ο γιος του Φορντ, ο Μπεν θεωρείται από τους καλύτερους σεφ σε μεγάλο εστιατόριο του Λος Άντζελες. Ο Χάρισον Φορντ και η σύζυγός του Καλίστα Φλόκχαρτ (μαζί από το 2002), θεωρούνται από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στο Χόλυγουντ, ξέρετε...μέχρι να χωρίσουν! Από τις συνήθειές τους είναι να καλούν φίλους και συναδέλφους τους στο σπίτι τους και να τους μαγειρεύουν. «Εγώ είμαι μέτρια μαγείρισσα. Ο Χάρισον, όμως, θεωρώ ότι είναι πολύ καλός σεφ», δηλώνει η Φλόκχαρτ (τί θα τρωεί η καψερή και δεν το μαρτυράει...) σε δημοσιογράφους και βγάζει μια ακόμη πτυχή του ώριμου γόη του Χόλυγουντ στην επιφάνεια.
Και εμένα μου άρεσει το βελονάκι αλλα δεν θα φτιάξω και την προίκα μου...

Το κραχ χτυπάει τη γαλλική κουζίνα

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 at 11:13 π.μ.

Η οικονομική κρίση επεκτείνεται στα γαλλικά εστιατόρια και πλήττει τους Γάλλους εκεί που τους πονάει περισσότερο: στους γευστικούς τους κάλυκες. Τρώνε πλέον ένα σάντουιτς για μεσημεριανό και στο εστιατόριο παραγγέλνουν μόνο κυρίως πιάτο. Σχεδόν 3.000 εστιατόρια και καφετέριες έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του 2008 στη Γαλλία. Σ΄ όλο το Παρίσι και σ΄ όλη τη Γαλλία, τα τραπέζια των εστιατορίων μένουν άδεια. Σχεδόν 3.000 εστιατόρια και καφετέριες έκλεισαν από τον Ιανουάριο ώς τον Ιούνιο στη χώρα (30% περισσότερα απ΄ ό,τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι), ενώ τα έσοδά τους μειώθηκαν φέτος κατά 20%. Αν οι Γάλλοι έπαψαν να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ- να τρώνε έξω- κάτι βαθιά ανησυχητικό υπάρχει στην κατάσταση της Γαλλίας.

Η κρίση πλήττει τα φθηνά συνοικιακά εστιατόρια, καθώς οι Γάλλοι προτιμούν πλέον να μην τρώνε έξω συχνά Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα από την εταιρεία ερευνών Εuler Ηermes SFΑC, 1.782 «παραδοσιακά» γαλλικά εστιατόρια πτώχευσαν κατά τους πρώτους έξι φετινούς μήνες- 25% περισσότερα σε σχέση με το 2007. Τα θύματα είναι κυρίως μεσαία και φτηνά εστιατόρια της γειτονιάς και όχι τα ακριβά, γαστρονομικά εστιατόρια. Οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στις καφετέριες (κατά 56%), κυρίως λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος. Ακόμη και τα φαστφουντ (έκλεισαν 19% περισσότερα απ΄ ό,τι πέρυσι) αισθάνονται την κρίση. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε αριθμό παραγόντων που συσσωρεύτηκαν, εξηγεί η Μαρί- Κριστίν Σμιτ που συμμετείχε στην έρευνα. «Τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει στη Γαλλία, πράγμα που σημαίνει μείωση των εξόδων για όλες τις υπηρεσίες και τα είδη πολυτελείας. Επιπλέον έχουμε την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Επίσης έχουμε την έκρηξη του κόστους των τροφίμων, γεγονός που σημαίνει ότι τα εστιατόρια αναγκάσθηκαν να αυξήσουν τις τιμές και να χάσουν έτσι πελάτες».

Παράλληλα πάρα πολλοί Γάλλοι τρώνε τώρα ένα σάντουιτς, που πολλές φορές έχουν μάλιστα ετοιμάσει από το σπίτι, και δεν πηγαίνουν στο εστιατόριο για το μεσημεριανό τους, όπως έκαναν ώς τώρα. Ή, όταν τρώνε στο εστιατόριο, παραγγέλνουν μόνο κυρίως πιάτο, χωρίς ορεκτικό και επιδόρπιο, επισημαίνει ο κριτικός εστιατορίων τής «Λε Φιγκαρό», Φρανσουά Σιμόν. Η αλλαγή αυτή δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στους εστιάτορες, οι οποίοι τον εκδηλώνουν στους πελάτες τους. Στο παρισινό εστιατόριο «Αux Lyonnais» που ανήκει στον διάσημο σεφ Αλέν Ντικάς, πελάτες που αρνούνται να παραγγείλουν ορεκτικό προειδοποιούνται ότι το κύριο πιάτο τους «θα χρειαστεί πολλή ώρα», λέει ο Σιμόν. Στο εστιατόριο «Αu Quincy», κοντά στο Γκαρ ντε Λυών, δύο ζευγάρια διώχτηκαν πρόσφατα αφού αρνήθηκαν να παραγγείλουν ορεκτικό. Όταν διαμαρτυρήθηκαν, ο σεφ αναφώνησε: «Και πώς περιμένετε να ζήσω;».

Γάλλοι μπλόγκερ κατηγορούν τους εστιάτορες ότι προκάλεσαν οι ίδιοι τα προβλήματά τους επειδή επωφελήθηκαν αθέμιτα από το ευρώ. Οι τιμές των εστιατορίων αυξήθηκαν δυσανάλογα, επειδή οι ιδιοκτήτες τους εκμεταλλεύτηκαν τη νομισματική αλλαγή από το φράγκο στο ευρώ.

Μανιτάρια

Αναρτήθηκε από Nena | | Posted On at 6:40 π.μ.


Η εποχή τους ξεκινάει από το τέλος Αυγούστου και φτάνει στο τέλος Νοεμβρίου. Φυσικά εξαρτάται πολύ από τον καιρό (βροχές, κρύο κ.λπ.)

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως τα μανιτάρια είναι πλούσια πηγή βιταμινών (C, D), καθώς και αντιοξειδωτικών. Ότι ακόμα αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες και κυρίως έχουν ισάξιες προτείνες με το κρέας χωρίς όμως τις τοξίνες και τα λίπη του κρέατος.

Η συγκομιδή τους είναι δύσκολη για όσους δεν ξέρουν και καλά θα κάνουν να μην δοκιμάσουν να τα μαζέψουν στην τύχη, επειδή πολλά απ αυτά είναι πανέμορφα αλλά, όπως ήδη θα ξέρετε, είναι και δηλητηριώδη.

Σύντομα θα αναφέρω δέκα ήδη που υπάρχουν ως βρώσιμα: Πλευρώτους, Ασπρομανίταρα, Αμανίτης καισαρικός ή αυγά του Καίσαρα, σπάνια και μοναδικά, Πορτομπέλο, Βωλίτες ή porcini, Κανθαρέλα, Μορχέλα, Μαύρη τρομπέτα, Shitake και τέλος η μοναδική αρχόντισα η Τρούφα. Τρούφες υπάρχουν χειμωνιάτικες και καλοκαιρινές. Οι χειμωνιάτικες είναι και οι πιο ακριβές.

Μπορείτε πολλά από τα είδη αυτά να τα βρείτε φρέσκα στην αγορά και να τα καθαρίσετε με σκληρό πινελάκι αφού κόψετε το ποδαράκι τους και να τα μαγειρέψετε μόνα τους ή μέσα σε φαγητό της αρεσκείας σας.

Μπορείτε όμως να βρείτε και πολλά αποξηραμένα. Αυτά θα τα "ζωντανέψετε" αν τα μουλιάσετε σε χλιαρό νερό ή και κρασί αν αυτό το κρασί το ζητάει η συνταγή σας. Θα τα αφήσετε για 25 λεπτά περίπου και δεν θα πετάξετε το νερό τους. Θα το σουρώσετε αρκετές φορές και θα το χρησιμοποιήσετε για το φαγητό που φτιάχνετε ή άλλη φορά σε σούπα, σάλτσα κ.λπ. Τα μανιτάρια στο μεταξύ θα τα στεγνώσετε όσο γίνεται με χαρτί κουζίνας.

Θυμηθείτε ότι τα φρέσκα μανιτάρια φυλάσσονται στο ψυγείο για μέχρι και 9 μέρες, ενώ τα αποξηραμένα φυλάσσονται για καιρό, καλά κλεισμένα και σε δροσερό μέρος.