Για καλύτερα burgers

Αναρτήθηκε από Nena | | Posted On Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 at 8:33 π.μ.

Ο καθένας μπορεί νά κάνει burger, αλλά δεν κάνει ο καθένας εξαιρετικά burgers! Μερικά μυστικά της επιτυχίας είναι:

1. Επιλογή σωστού κρέατος: Αν μιλάμε για hamburgers ο κιμάς σπάλας ή λάπας είναι το καλύτερο κρέας για να ξεκινήσουμε. ΄Ισως έχετε ακούσει να λένε "το άρωμα είναι όπου υπάρχει λίπος" κι αυτό είναι σωστό διότι το κρέας που περιέχει λίπος, συνδετικό ιστό και κολλαγόνο είναι αυτό που όταν ψήνεται "μοσχομυρίζει". ΄Ετσι αν θα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι χρειάζεστε κιμά σπάλας, που έχει τόσο λίπος ώστε όσο θα ψήνεται το
κρέας να μην κολυμπήσει σε λίπος, αλλά να παραμείνει μαλακό. Αν όμως ψήσετε σε ψησταριά καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κιμά λάπας που είναι πιο λιπαρός. Στην ψησταριά το λίπος θα φεύγει ενώ το κρέας θα ψήνεται κι έτσι το burger θα παραμείνει ζουμερό.

2. Ψήστε τα αρωματικά/μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε πριν τα βάλετε στον κιμά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπερίτσες καυτερές. Ψήστε τα αρωματικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, προσθέστε τα μπαχαρικά να ψηθούν μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά προσθέστε τα στον κιμά. Αλατοπίπερο βάλτε το κατευθείαν στον κιμά.

3. Ανακατέψτε με το χέρι ελαφριά: Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε σ ένα burger είναι να ζυμώσετε τον κιμά. Το burger θα γίνει συμπαγές και βαρύ. Αντίθετα βρέξτε τα χέρια σας με νερό ώστε να μην σας κολλάει ο κιμάς και ανακατέψτε ελαφρά με τα δάχτυλα. Σχηματίστε στρογγυλά burgers και κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Η λακουβίτσα βοηθάει να ψήνετε το burger σωστά και να μην χαλάει το σχήμα του.

4. Ψήστε το όπως πρέπει: Επειδή στην εποχή μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους κιμάδες και η εξέλιξη του ψησίματος βοηθάει στο ν αναπτυχθούν βακτηρίδια, αν θέλετε να είναι πιο ασφαλές το burger σας ψήστε το το λιγότερο στους 80 βαθμούς για να γίνει αρκετά καλοψημένο. Αν έχετε επιλέξει σωστό κομμάτι κρέας για κιμά, το burger σας θα είναι ζουμερό, εξαιρετικό. Αν πάλι θέλετε να είναι μέτριο 5 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά φτάνει.

Το κρασί παίζει ρόλο στο τι καταναλώνουμε

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 at 5:36 μ.μ.

Tο κρασί, λευκό και κόκκινο, καθώς επίσης και η μπύρα παίζουν ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Έτσι, ένα ποτήρι λευκό κρασί πριν το φαγητό, κόβει την όρεξη, ενώ αντίθετα, ένα ποτήρι κόκκινο την αυξάνει. Μια μπύρα επίσης κόβει την όρεξη για φαγητό και την ανοίγει για ακόμη ένα ποτήρι μπύρα. Η δρ. Άννα Κόκαβετς από το Πανεπιστήμιο Λατρόμπ της Μελβούρνης που κατηύθυνε την έρευνα, τόνισε ότι άσχετα με το είδος του ποτού, το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του φαγητού, εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες και ενέργεια από τις τροφές. Ο λευκός οίνος δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας του στομάχου, και παρότι το ίδιο συμβαίνει και με το κόκκινο, φαίνεται η αίσθηση αυτή να είναι παροδική, γι' αυτό και η όρεξη επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερη. H ίδια θα πει ότι με την μπύρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για το λόγο ότι περιέχει υδατάνθρακες και ο οργανισμός το εκλαμβάνει ως τροφή. Απαιτεί όμως περισσότερη.