Σκαρμούτσος, Κύριος

Αναρτήθηκε από Nena | | Posted On Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 at 5:33 μ.μ.

Βγήκα βόλτα κι αποφάσισα να επισκεφτώ μεγάλο κατάστημα όπου με ευχάριστη έκπληξη πέτυχα τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να μαγειρεύει. Ο διάσημος chef, που ο ίδιος λέει ότι ανήκει στους μαγείρους, έφτιαξε σε μια ωρίτσα τρεις συνταγές πολύ νόστιμες, καθώς εννοείται τις δοκιμάσαμε όσοι μείναμε να τον χαζεύουμε.

Προσωπικά χάζεψα περισσότερο τον άνθρωπο Σκαρμούτσο. Είναι ήρεμος, όπως όσοι τάχουν βρει καλά με τον εαυτό τους κι όχι από το ότι καταλαβαίνει πως είναι πολύ ικανός σ αυτό που κάνει. Αυτό τον κάνει πολύ φιλικό, γιατί δεν βγάζει περηφάνεια. Βγάζει αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που προχωρεί με σταθερά βήματα χωρίς τυμπανοκρουσίες για τις επιτυχίες του. Ο μάγειρας, λοιπόν, είναι Κύριος. Απαντούσε, ασφαλώς, σ όποια ερώτηση του έκαναν και προχωρούσε και σε συμβουλές πάνω στις συνταγές. Εννοείται πως πολλές κυρίες του έδειξαν το θαυμασμό τους και για το παρουσιαστικό του που πράγματι ήταν καλύτερο απ αυτό που φαινόταν στην τηλεόραση. Αν σκεφτεί κανείς ότι η τηλεόραση προσθέτει κιλά, σήμερα είδαμε έναν πολύ κομψό Σκαρμούτσο.

Δοκιμάσαμε: Γαρίδες με κριθαράκι, Σπαγγέτι με άγρια μανιτάρια και ψαρονέφρι με βίδες. Όλα πολύ νόστιμα. Οι συνταγές μας δόθηκαν κι αν κάποιος θέλει μπορώ να σας τις γράψω. Προς το παρόν, για να μη σας ζαλίζω, βάζω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα. Είναι ο "μάγειρος επί τω έργω κι έπειτα, κριθαράκι με γαρίδες, λινγκουίνι με άγρια μανιτάρια, ψαρονέφρι με βίδες.