Eπιδόρπια νέας γενιάς με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (GI)

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 at 4:28 μ.μ.

Εξελίξεις για τη νέα τάση της διατροφής χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη (GI) και τη θέση των επιδορπίων χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη σε διαιτολόγια που στοχεύουν στη μείωση βάρους και στον έλεγχο του σακχάρου. Η διατροφή με τροφές χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη συστήνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς τα τελευταία χρόνια, με στόχο την υιοθέτηση διαιτολογίων που βοηθούν στην απώλεια βάρους και κυρίως στον γλυκαιμικό έλεγχο ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς προκαλούν μικρότερη και πιο παρατεταμένη μεταγευματική υπεργλυκαιμία, μειώνοντας τις απαιτήσεις σε ινσουλίνη και τον κίνδυνο υπερ- και υπογλυκαιμιών. Τα τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, χωρίς να προκαλούν απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου ενώ παράλληλα δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού μειώνοντας το αίσθημα της πείνας.




Η ταυτότητα της νέας γενιάς επιδορπίων

  • Δεν περιέχουν ζάχαρη. Αντί αυτής περιέχουν: σουκραλόζη, και πολυόλες (ξυλιτόλη και μαλτιτόλη), ουσίες οι οποίες σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποδειχθεί ως απολύτως ασφαλείς, και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται ευρέως από τη βιομηχανία τροφίμων για την παρασκευή προϊόντων χωρίς ζάχαρη.
  • Έχουν μειωμένη περιεκτικότητα λιπαρών σε σχέση με τα κοινά επιδόρπια.
  • Είναι εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού.

Comments:

There are 1 σχόλια for Eπιδόρπια νέας γενιάς με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (GI)