"Σκούφοι" 24αρων καρατιων...

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 at 11:24 μ.μ.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου, οι "Χρυσοί Σκούφοι" θα απονεµηθούν στους φετινούς νικητές, σε µια επίσηµη τελετή-λαµπερό γαστροπολιτιστικό event, µε κεντρικό παρουσιαστή τον Γιώργο Καραµίχο, η οποία θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο "Ledra Marriott". Οι καινοτοµίες των βραβείων είναι φέτος σηµαντικές, αφού, εκτός από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, θα βραβευτούν και τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες ελληνικής κουζίνας σ' ολόκληρη τη χώρα. Για πρώτη φορά, επίσης, στην τελετή απονοµής αλλά και στο diner de gala θα παρευρεθούν και 28 ζευγάρια αναγνωστών-νικητές του διαγωνισµού που έτρεξε τις προηγούµενες εβδοµάδες στο περιοδικό για τα µέλη του αθηνόραµα Club. Ο τιµηµένος µε 3 αστέρια Michelin διάσηµος σεφ Heinz Winkler έρχεται από το ροµαντικό Μόναχο για να µας γοητεύσει µε µια γκουρµέ κουζίνα της ζωτικότητας στο γαστρονοµικό δείπνο το οποίο θα ακολουθήσει την απονοµή. Το µενού θα ξεκινήσει µε µια τριλογία ορεκτικών (κρέµα αρακά µε φουντούκια, αβοκάντο µε "σπαγκέτι" από φύλλο, ρίζα ταρό) και θα συνεχιστεί µε δυναµική κολοκυθόσουπα, πολύ ελεγκάν τηγανητά χτένια µε ουασάµπι και παντζάρι και µπαρόκ ελαφράδας ελάφι µε σουφλέ µπαχαρικών σε σάλτσα τζούνιπερ µπέρι. Η κουρτίνα θα πέσει µε κρέπες πορτοκαλιού και virtual πούρο από σοκολάτα.

Έτοιμη πίτσα... σε τρία λεπτά

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 6:22 μ.μ.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους σεφ της Ιταλίας το μηχάνημα αυτόματης πώλησης πίτσας, που αναμένεται να κατακλύσει τους δρόμους της γειτονικής χώρας τις ερχόμενες εβδομάδες. Τα κόκκινα μηχανήματα «Let’s Pizza», είναι κατασκευασμένα με την τελειότερη τεχνολογία, έτσι ώστε να φτιάχνουν ζύμη, να την αλείφουν με σάλτσα ντομάτας και ο πελάτης να προσθέτει τα υλικά που προτιμά. Μετά ακολουθεί το ψήσιμο και η πίτσα σας είναι έτοιμη σε λιγότερο από τρία λεπτά. Και όλα αυτά για λίγα μόνο ευρώ. Ο κατασκευαστής του «Let’s Pizza», Κλαούντιο Τοργκέλε, λέει ότι όσοι δοκίμασαν το προϊόν του μηχανήματος έμειναν ικανοποιημένοι, αλλά οι σεφ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν τρόπο να παραγκωνιστεί η παράδοση. Στην κατασκευή του μηχανήματος αυτόματης πώλησης βοήθησε και ο αγγλο – ολλανδικός όμιλος Unilever. Ο Τοργκέλε φιλοδοξεί να εξάγει το δημιούργημά του και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στις ΗΠΑ.

Ξεχάστε το μαγείρεμα σε ώρες κοινής ησυχίας!!!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 at 4:46 μ.μ.

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Έβαλαν πρόστιμο σε νοικοκυρά, επειδή μαγείρευε μπρόκολο σε ώρα κοινής ησυχίας. Μύριζε φαίνεται σε κάποιους στην πολυκατοικία που μένει και κατήγγειλαν την...παρανομη νοικοκυρά! Μετά απο απόφαση δικαστηριου της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ!!!