«Κουτάλες και Πιρούνες»

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 at 5:15 μ.μ.

Μια νέα, «γευστική» παραγωγή του Nickelodeon με παρουσιαστή τον γνωστό τηλεοπτικό μάγειρα Αλέξανδρο Παπανδρέου έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.
Προετοιμαστείτε να αποκαλύψετε το ταλέντο που κρύβουν οι επίδοξοι-λιλιπούτειοι σεφ। Ελάτε μαζί με τον μπαμπά σας, τη μαμά σας, τη θεία σας ή την νονά σας και μαγειρέψτε παρέα με το γνωστό σεφ। Η νέα παραγωγή προτείνει στα παιδιά να σηκώσουν τα μανίκια τους μπαίνοντας στην κουζίνα, στον όμορφο κόσμο της μαγειρικής, προκειμένου να δημιουργήσουν, διασκεδάσουν αλλά και να ενημερωθούν για τη σωστή διατροφή। Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου θα μαθαίνει στα παιδιά πως μπορούν, παρέα με ένα ενήλικα, να μαγειρέψουν απλές, λαχταριστές και υγιεινές συνταγές για κάθε γούστο και περίσταση। Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 20.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 14.00.

Δείτε το trailer

FOOD AND THE CITY: Τί θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο.

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 4:45 μ.μ.

Ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Καλλίδης μάς προσφέρει απολαυστικές γαστρονομικές περιπλανήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, τα προάστια ή ακόμα και πιο μακρινούς προορισμούς, πόλεις, που οι σύγχρονες οδικές αρτηρίες μεταμόρφωσαν σε γειτονιές, σχεδόν της διπλανής πόρτας।

Στο δεύτερο επεισόδιο οΒασίλης μάς καλημερίζει από το μνημείο του Φιλοπάππου, ενώ βλέπει την ανατολή του ηλίου। Κατεβαίνει τα δρομάκια του λόφου και μας συστήνει την περιοχή, μιλώντας μας για την ιστορία των Πετραλώνων και των Πέτρινων της Φρειδερίκης. Μια κυρία τον σταματά και μιλούν για συνταγές, ενώ στο λόφο του Φιλοπάππου τον περιμένουν δύο φίλοι του για να κάνουν πικ-νικ, φτιάχνοντας κεφτέδες, με θέα την περιοχή.

Στη συνέχεια, κάνει μια βόλτα στη "βιτρίνα" των 'Ανω Πετραλώνων, την οδό Τρώων, το γνωστότερο ίσως δρόμο της γειτονιάς. 'Ολο και κάποια φορά θα έχεις έρθει για καλοκαιρινό σινεμά στον ιστορικό Ζέφυρο, όλο και σε κάποιο μπαράκι ή ταβερνάκι θα σε έχει φέρει η παρέα!...

Συνεχίζοντας τη βόλτα του, μπαίνει σε ένα μαγαζί με ναξιώτικα προϊόντα। Τον υποδέχεται ο κύριος Αρτέμης και μαζί μάς αποκαλύπτουν τις ναξιώτικες γεύσεις।Με τα ψώνια που κάνει στο ναξιώτικο μαγαζί, ανεβαίνει στη γέφυρα πάνω από τις γραμμές του ηλεκτρικού που χωρίζουν τα 'Ανω από τα Κάτω Πετράλωνα και μας φτιάχνει γλυκόξινο κοκοράκι με σουσάμι. Οι περαστικοί που σταματούν και δοκιμάζουν το φαγητό του ενθουσιάζονται!

Στην οδό Καλλισθένους έχει λαϊκή... Ο Βασίλης έχει μάθει ότι εκεί μπορεί να βρει το καλύτερο σουβλάκι των Πετραλώνων και πάει να το δοκιμάσει. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην οδό Αλκμήνης, παράλληλα στην οδό Πειραιώς. Εδώ τα Πετράλωνα αλλάζουν, γίνονται πιο ταπεινά. Οι εργάτες των παλιών εργοστασίων ήταν οι πρώτοι που ήρθαν να μείνουν στη γειτονιά, τη δεκαετία του '50. Μας ξεναγεί στα Κάτω Πετράλωνα και μας μιλά για την ιστορία του πετροπόλεμου και τα πέτρινα αλώνια.

Κουρασμένος από τη βόλτα του, βρίσκεται έξω από το σπίτι μιας φίλης του και της χτυπά του κουδούνι για να πιεί ένα ποτήρι νερό. Εκείνη του ζητά βοήθεια για ένα γλυκό που πρέπει να φτιάξει -για μια παρουσίαση που έχει το βράδυ- και της προτείνει μια κρύα κρέμα πεπονιού με παγωτό καϊμάκι και μπισκότα.

Απόγευμα και ο Βασίλης παίρνει μια ανάσα σε ένα μπαράκι στα 'Ανω Πετράλωνα, πίνοντας και μαθαίνοντας πώς φτιάχνεται ένα καλό Mojito। Πριν νυχτώσει, ανεβαίνει στο θέατρο της Δώρας Στράτου, όπου και συναντάει την κα Βούλα, που μένει εκεί για να προσέχει το θέατρο. Με υλικά απ' το μικρό μποστάνι της φτιάχνουν μαζί σπετσοφάι, καθώς η παράσταση αρχίζει!...

Άδοξο τέλος για το Master Chef ?

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 3:56 μ.μ.

Μάλλον από ότι φαίνεται την μάτιασαν την Ευγενία Μανωλίδου και το Master Chef...
αφού υπάρχει πιθανότητα να τελειώσει άδοξα η εκπομπή. Ο λόγος? Σύμφωνα με την Πρωινή Μελέτη, χάθηκαν με κάποιο τρόπο 3 κασέτες μαγνητοσκοπημένων επερχόμενων εκπομπών και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα είτε το πρόωρο τέλος της εκπομπής, είτε την προβολή επαναλήψεων μέχρι να βρεθούν οι κασέτες, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα νούμερα τηλεθέασης που είναι τα υψηλότερα έναντι άλλων εκπομπών μέχρι στιγμής...

Ο ΣΚΑΪ μπαίνει…στην κουζίνα

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 at 7:18 μ.μ.

Σιγά που δεν θα έμπαινε κι ο ΣΚΑΪ στο… χορό της «κουτάλας». Η καινούργια εκπομπή έχει τίτλο «Chef στον αέρα» και έρχεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 15।00।Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου από το κανάλι του Φαλήρου είναι «μια εκπομπή γεύσεων πληροφοριών και εικόνων από ανθρώπους που έχουν πάθος με το φαγητό και τη γαστρονομία.Η εκπομπή «Chef στον αέρα» με παρουσιάστρια την Ελένη Ψυχούλη θα προβάλλεται καθημερινά και έρχεται για να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για γνώσεις γύρω από τη γαστρονομία, αλλά συγχρόνως να τέρψει και όσους παρακολουθούν εκπομπές μαγειρικής για το λαχταριστό θέαμα του φαγητού και μόνο!Η Ελένη Ψυχούλη, δυναμική, ανατρεπτική, ετοιμόλογη και γνώστρια του αντικειμένου, περνάει με ευκολία από τον ρόλο της οικοδέσποινας στο ρόλο του βοηθού σεφ, αλλά μπαίνει και στη θέση του τηλεθεατή που θέλει με εύκολο και γρήγορο τρόπο να γίνει ο σεφ της ζωής του!Σε κάθε επεισόδιο ένας διαφορετικός καταξιωμένος chef αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του. Ο καλεσμένος μαγειρεύει δύο με τρεις συνταγές, έχοντας ως βοηθό την παρουσιάστρια.Οι συνταγές είναι πρωτότυπες, υγιεινές, δημιουργικές και πάνω απ’ όλα είναι εφικτό να παρασκευαστούν σε κάθε κουζίνα.Το θέμα της πρώτης εκπομπής (Δευτέρα 25 Οκτωβρίου) είναι η «μαγειρική με εποχικά υλικά». Ποδαρικό στην εκπομπή κάνει ο αγαπημένος Άρης Τσανακλίδης, ο σεφ που πρώτος εισήγαγε τον όρο γκουρμέ στην Αθήνα. Μοιράζεται με τους τηλεθεατές δυο συνταγές με υλικά του φθινοπώρου που κάνουν θραύση στο εστιατόριό του: μία πολέντα με τριών ειδών μανιτάρια και ένα ριζότο με καλαμπόκι και κολοκύθα. Η Ελένη Ψυχούλη στη στήλη της Δευτέρας «Μην ξοδεύεσαι» φτιάχνει μια γρήγορη και τραγανή τυρόπιτα στο τηγάνι...

Σέλινο για καλή μνήμη!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 7:08 μ.μ.

Μια ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στο σέλινο, ένα λαχανικό που οι άνθρωποι μάλλον τρώνε σπάνια, μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη του πανεπιστημίου του Ιλινόις, υπό τον καθηγητή Ρόντνεϊ Τζόνσον, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας “Journal of Nutrition”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», διαπίστωσε ότι η φυτική ουσία λουτεολίνη (ωχρολίνη) που περιέχεται κυρίως στο σέλινο, αλλά και στην πιπεριά, μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία και οδηγούν σε προβλήματα μνήμης. Τα εργαστηριακά πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι η ουσία «φρενάρει» την απελευθέρωση εκείνων των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή. Τα πειραματόζωα τράφηκαν με τροφές που περιείχαν λουτεολίνη επί τέσσερις εβδομάδες και αποδείχτηκε ότι, στη συνέχεια, τα γηραιότερα ποντίκια, που είχαν καταναλώσει τη συγκεκριμένη φυτική ουσία, τα κατάφεραν καλύτερα σε διάφορα τεστ μάθησης και μνήμης ακόμα και σε σχέση με πιο νεαρά ποντίκια που δεν είχαν φάει λουτεολίνη.Το επίπεδο της φλεγμονής στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων ποντικιών που είχαν τραφεί με λουτεολίνη, ήταν παρόμοιο με αυτό των πολύ νεαρότερων πειραματόζωων.