"Μαγειρεύoντας" με την Lady GaGa!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 at 4:45 μ.μ.


Η Lady Gaga μόλις πλησιάσει μισό μέτρο απο κουζίνα μεταμορφώνεται σε μια πολύ καλή μαγείρισσα, ξυπνά η Ιταλίδα μέσα της και αρχίζει να μαγειρεύει. Τις αρέσει πάρα πολύ και ειναι περήφανη για αυτό. Μπορεί το πεντάγραμμο να κέρδισε μια καταξιωμένη καλλιτέχνιδα αλλά η γαστρονομία έχασε μια πολλά υποσχόμενη σεφ. Στο “Telephone”, το νέο της single, μας δείχνει τις «ικανότητες» της και μας δίνει και την "συνταγή" της επιτυχίας!

Δείτε το video!

«Μπλόκαρε» η συζήτηση για τη μεταλλαγμένη πατάτα

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 at 5:25 μ.μ.

Με τις ψήφους των σοσιαλιστών, αλλά και των συντηρητικών, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκλείστηκε η συζήτηση για τα μεταλλαγμένα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Τις σχετικές προτάσεις των Πράσινων και της Αριστεράς να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για την πρωτοβουλία του νέου επιτρόπου John Dali να δώσει άδεια στη μεταλλαγμένη πατάτα Amflora της Bayer, υποστήριξε το μεγαλύτερο μέρος των Φιλελευθέρων, καθώς και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες.

Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, την πρόταση των Πράσινων υπερψήφισαν και οι Γ. Παπαστάμκος και Κ. Πουπάκης της ΝΔ. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ αλλά και το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ απείχαν ή απουσίασαν από την αίθουσα κατά την ψηφοφορία. Συνολικά η πρόταση απορρίφθηκε με 182 ψήφους κατά, 82 υπέρ και 15 λευκά.

«Η απόφαση των δύο μεγάλων πολιτικών ομάδων να αποκλείσουν ακόμη και την κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα, αποτελεί πρόκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η στάση τους δείχνει ότι στηρίζουν πολιτικά την επιλογή του κ. Μπαρόζο να ορίσει ως αρμόδιο επίτροπο γνωστό υποστηρικτή των μεταλλαγμένων. Ερωτήματα γεννά και η απουσία των 18 από τους 22 ευρωβουλευτές της χώρας μας: ελπίζω να μην οφείλεται σε πολιτική αμηχανία ή σε υποτίμηση του θέματος».

«Φόρο παχυσαρκίας» προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 1:18 μ.μ.

Μια πρωτότυπη μέθοδο απώλειας βάρους πρότειναν οι επιστήμονες του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της North Carolina. Πρόκειται για έναν ειδικό «φόρο παχυσαρκίας» σε προϊόντα που παχαίνουν, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση τέτοιου είδους τροφίμων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια αύξηση της τάξεως του 18% επί του φόρου των προϊόντων, όπως η πίτσα και τα αναψυκτικά, θα μπορούσε να μειώσει αισθητά την κατανάλωσή τους και κατ’ επέκταση το βάρος των ενηλίκων κατά δύο κιλά τουλάχιστον, ετησίως.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση μπορεί να προκαλέσει έντονες ενστάσεις από τις βιομηχανίες τροφίμων και το καταναλωτικό κοινό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η φορολόγηση δύναται να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» ενάντια στην υπερκατανάλωση και στα αποτελέσματα που μπορεί αυτή να επιφέρει στη σωματική υγεία των ατόμων που έχουν πέσει «θύματά» της.

Οι ερευνητές μελέτησαν για μια 20ετία τις διατροφικές συνήθειες 5.100 νεαρών ατόμων -ηλικίας από 18 έως 30 ετών- και παράλληλα παρακολούθησαν την πορεία των τιμών των τροφίμων και των αναψυκτικών. Όπως διαπίστωσαν, η αύξηση των τιμών ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τα ποσοστά της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων. Σε γενικές γραμμές, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, σε περίπτωση που ο φόρος αυξηθεί κατά 18%, η ημερήσια λήψη θερμίδων από «παχυντικά» τρόφιμα θα μειωθεί αισθητά (περίπου 56 θερμίδες λιγότερες ανά άτομο). Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine», του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.

Η Επιστήμη Στην Κουζίνα

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 12:01 μ.μ.

H δεκαετια συνοψίζεται στην αρχή ενός ανδρός. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η επανάσταση του Ferran Adrià (elΒulli), πρώτου διδάξαντα τη μοριακή τέχνη της γαστρονομίας, και των Ισπανών Αndoni Luis Aduriz (Mugaritz) και Juan Mari Arzak(Arzak) ενέπνευσε πολλούς, με πρώτο τον περίφημο Aγγλο Ηeston Blumenthal (The Fat Duck),με τον οποίο μοιράζεται το θρόνο στη λίστα με τους καλύτερους ανά τον κόσμο.


Μέσα σε αυτά τα χρόνια, όμως, έγιναν πολλά. Οι βόρειοι (René Redzepi - Noma, Magnus Ek - Oaxen Krog) ετοιμάζουν αντεπίθεση με μια γήινη κουζίνα επιστροφής στις ρίζες, οι food bloggers (Molly Wizenberg- Orangette, David Lebovitz, Clotilde Dusoulier -Chocolate & Zucchini) και oι τηλεοπτικοί αστέρες(Jamie Oliver, Νigella Lawson) ξαναφέρνουν την υψηλή γαστρονομία στην καθημερινότητα, ενώ η τάση του ethical food εξαπλώνεται, με σειρά ταλαντούχων σεφ (μεταξύ των οποίων και ο δάσκαλος Alain Ducasse) που υπερασπίζονται μετά πάθους τα νέα «πράσινα» κινήματα.