«Μπλόκαρε» η συζήτηση για τη μεταλλαγμένη πατάτα

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 at 5:25 μ.μ.

Με τις ψήφους των σοσιαλιστών, αλλά και των συντηρητικών, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκλείστηκε η συζήτηση για τα μεταλλαγμένα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Τις σχετικές προτάσεις των Πράσινων και της Αριστεράς να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για την πρωτοβουλία του νέου επιτρόπου John Dali να δώσει άδεια στη μεταλλαγμένη πατάτα Amflora της Bayer, υποστήριξε το μεγαλύτερο μέρος των Φιλελευθέρων, καθώς και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες.

Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, την πρόταση των Πράσινων υπερψήφισαν και οι Γ. Παπαστάμκος και Κ. Πουπάκης της ΝΔ. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ αλλά και το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ απείχαν ή απουσίασαν από την αίθουσα κατά την ψηφοφορία. Συνολικά η πρόταση απορρίφθηκε με 182 ψήφους κατά, 82 υπέρ και 15 λευκά.

«Η απόφαση των δύο μεγάλων πολιτικών ομάδων να αποκλείσουν ακόμη και την κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα, αποτελεί πρόκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η στάση τους δείχνει ότι στηρίζουν πολιτικά την επιλογή του κ. Μπαρόζο να ορίσει ως αρμόδιο επίτροπο γνωστό υποστηρικτή των μεταλλαγμένων. Ερωτήματα γεννά και η απουσία των 18 από τους 22 ευρωβουλευτές της χώρας μας: ελπίζω να μην οφείλεται σε πολιτική αμηχανία ή σε υποτίμηση του θέματος».

Comments:

There are 1 σχόλια for «Μπλόκαρε» η συζήτηση για τη μεταλλαγμένη πατάτα