Gourmet εστιατόρια: 10 μεγάλοι σεφ σχεδιάζουν

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 at 6:47 μ.μ.

Με την κρίση στο κατώφλι του μισού δυτικού κόσμου –και στην… τραπεζαρία του άλλου μισού– και τον Ιάπωνα που έκανε τα ετήσια openings των εστιατορίων θέμα των lifestyle media να μην ανακοινώνει νέα σχέδια για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, η gourmet σκηνή του πλανήτη μοιάζει εκ πρώτης όψεως να μην κινείται ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι: δέκα εκ των διασημότερων –και πλέον αγαπημένων– σεφ του πλανήτη επιμένουν, σε πείσμα των καιρών, να πρωτοπορούν, να επεκτείνουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να προσθέτουν το δικό τους… καρύκευμα στη βάση της παγκόσμιας εστίασης.

Μάθαμε τα νέα τους και σας τα παρουσιάζουμε, για να κλείσετε πρώτοι… αεροπορικά εισιτήρια και τραπέζι στα ολοκαίνουρια εστιατόριά τους.

Galvin Brothers, Λονδίνο: Οι αδερφοί Chris και Jeff Galvin είναι από τους καλύτερους μη διάσημους σεφ στον κόσμο. Τα δύο εστιατόριά τους στο Λονδίνο, Galvin Bistrot de Luxe και Galvin at Windows, είναι διαρκώς γεμάτα και οι ίδιοι τυγχάνουν αναγνώρισης εφάμιλλη της βράβευσης των αστεριών Michellin που δεν έχουν λάβει –ακόμα. Φέτος, το τρίτο τους εστιατόριο αναμένεται στο Spitalfields του Ανατολικού Λονδίνου, και παρ’ όλο που λεπτομέρειες σχετικά με την ονομασία ή τη φιλοσοφία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, οι φαν τους είναι βέβαιοι ότι –και αυτό– θα είναι εξαιρετικό.

Rick Bayless, Σικάγο: Ο σεφ και ιδιοκτήτης των δημοφιλέστατων Frontera Grill and Topolobampo του Σικάγο κάνει φέτος την άνοιξη μια στροφή προς το χαμηλό προφίλ –χωρίς όμως να χαμηλώνει τα standards της γεύσης– ενός μικρού μεξικάνικου εστιατορίου στην πατρίδα του. Πέραν του απλά ασυναγώνιστου, παραδοσιακού μεξικάνικου φαγητού που θα προσφέρει, το εστιατόριο θα συζητηθεί και για την κατασκευή του, που θα είναι εξολοκλήρου «πράσινη», με ηλιακούς συλλέκτες και εσωτερικό κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Michael Mina, San Francisco: Το m74, το νέο εστιατόριο του διάσημου αμερικανού σεφ, υπόσχεται να παντρέψει τα καλύτερα κρασιά του κόσμου με εξαιρετική γαλλική κουζίνα, η οποία θα περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ από διαφορετικές περιοχές της χώρας, με την υπογραφή του ίδιου. Έχοντας πάρει το όνομά του από την Εθνική Οδό 74, που περνά από τη Βουργουνδία, το εστιατόριό πρόκειται να δώσει ειδικό βάρος όχι μόνο στο καλό φαγητό και το καλό κρασί, αλλά και στη… μύηση των πελατών του στα μυστικά της γαλλικής κουζίνας.

Jamie Oliver, Μεγάλη Βρετανία: Τρία νέα ιταλικά εστιατόρια σχεδιάζει να ανοίξει ο βρετανός σταρ σεφ μέσα στο 2009, στο Brighton, το Canary Wharf και το Cardiff. Η φιλοσοφία, απλή όπως πάντα: κλασσική ιταλική κουζίνα, φρέσκα ζυμαρικά και ψητά, συνοδευόμενα από ζεστό φουρνιστό ψωμί, λαχταριστά antipasti και δροσερές σαλάτες σε προσιτές τιμές.

Thomas Keller, Los Angeles: Το αγαπημένο παιδί της Αμερικής αναμένεται στο Beverly Hills Garden Building περί τα τέλη του 2009, με ένα τυπικά αμερικανικό casual dining εστιατόριο που θα σερβίρει τις καλύτερες δημιουργίες του –καθόλου λίγο, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τα τρία αστέρια Michelin με τα οποία έχει διακριθεί.

Tim και Liza Goodell, Phoenix: Δεν είναι καινούρια η τάση των burgers που ξεφεύγουν από τους τοίχους των fast foods και σερβίρονται σε εντυπωσιακά πιάτα, συνοδευόμενα από ακριβό κρασί και ασυνήθιστα συνοδευτικά. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του 25 Degrees, που σχεδιάζουν να ανοίξουν ο Tom και η Liza Goodell στη νοτιοδυτική πολιτεία της Αριζόνα: σπιτικά burgers φτιαγμένα από βιολογικά υλικά, και μεγάλη ποικιλία υγιεινών συνοδευτικών.

Charlie Trotter, Σικάγο: Τα σχέδια του διάσημου αμερικανού σεφ για το άνοιγμα του νέου του εστιατορίου στο Elysian Hotel της γενέτειράς του ναυάγησαν το 2008, αλλά εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Το νέο του εστιατόριο αναμένεται τελικά να ανοίξει φέτος, και θα προσφέρει ένα ultra chic, dinner only μενού, με τις καλύτερες δημιουργίες του διάσημου για τις εμπνεύσεις του σεφ, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για τις επιλογές φαγητού και ποτού στο Elysian.

Nicola και Fabrizio Carro, Νέα Υόρκη: Το νέο Trump SoHo Hotel Condominium New York που αναμένεται φέτος την άνοιξη στη μητρόπολη της ανατολικής ακτής θα στεγάζει το Quattro Gastronomia Italiana των δίδυμων ιταλών σεφ Nicola και Fabrizio Carro, που έγιναν διάσημοι χάρη στο σικ ομώνυμο εστιατόριό τους στην Ακτή του Μαϊάμι. Και αυτό το νέο τους εγχείρημα θα αγαπηθεί, όπως και το προηγούμενο, για την αυθεντική ιταλική κουζίνα του που θα βασίζεται σε αγνά υλικά.

Laurent Tourondel, Charlotte: Το Bistro Laurent Tourondel, ή BLT Steak για τους φίλους, επέλεξε η αλυσίδα Ritz-Carlton για να… στολίσει γευστικά το νέο Bank of America Center. Καμία έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σεφ του, Laurent Tourondel, είναι παγκοσμίως διάσημος για την προσέγγιση του στην υψηλή γαστρονομία: περισσότερο casual από τους περισσότερους συναδέλφους του, επιμένει στην αξία των καλύτερων υλικών, τα οποία αναμιγνύει απλά και σερβίρει κομψά.

Gordon Ramsay, Λονδίνο: Ο αγαπημένος σεφ των διεθνών media ετοιμάζει το νέο του project στο υπό ανακαίνιση Savoy Hotel της βρετανικής πρωτεύουσας. Το όνομα αυτού, Savoy Grill, και, όπως πάντα, η φιλοσοφία και οι λεπτομέρειες σχετικά με την κουζίνα του κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τα εγκαίνιά του, που αναμένονται την άνοιξη. Οι φαν του, πάντως, δεν ανησυχούν