Μελωμένα μανταρίνια

Αναρτήθηκε από Nena | | Posted On Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 at 10:06 π.μ.


Μια που έγινε λόγος για τα αδικημένα μανταρίνια, σας δίνουμε μια εύκολη όσο και νόστιμη διαφορετική συνταγή για να τα ευχαριστηθείτε.
Υλικά:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 γαρύφαλλα ολόκληρα
1 κομμάτι κανέλα περίπου 10 εκ.
5-7 κλημεντίνες μανταρίνια (περίπου 750 γρ.) κομμένα οριζόντια σε φέτες
Τι κάνουμε:
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και το μέλι. Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα και βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε τις φέτες των μανταρινιών με προσοχή/απαλά, χωρίς να ανακατέψουμε. Βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά κι όταν αρχίσει ο βρασμός, τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα απ την εστία (το μάτι) κι αφήνουμε να μείνει σκεπασμένη για όλη τη νύχτα ή το λιγότερο για 8-12 ώρες.
Προσεκτικά τραβάμε τις φέτες των μανταρινιών και τις τοποθετούμε σε γιάλα. Βάζομε το σιρόπι να βράσει ξανά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά περίπου, ώστε να διατηρηθούν τα αρώματά του.
Αδειάζουμε το σιρόπι στη γιάλα με τα μανταρίνια. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βάζουμε τη γιάλα στο ψυγείο και την ξεχνάμε για μία βδομάδα πριν ανοίξουμε να γευτούμε ό,τι κάναμε. Στο ψυγείο διατηρούνται έτσι τα μανταρίνια για 3 μήνες.

Comments:

There are 2 σχόλια for Μελωμένα μανταρίνια