9 κανόνες για οικολογικό μαγείρεμα
Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 at 1:23 μ.μ.
1. Καλύψτε την κατσαρόλα για να μη διασκορπίζεται η θερμότητα.2. Φροντίστε πάντα η κατσαρόλα ή το τηγάνι να είναι στο ίδιο μέγεθος με το μάτι. Αν είναι μικρότερο σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια.
3. Προτιμήστε τα φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, όπως οι σούπες, το ρύζι, το κοκκινιστό.
4. Μερικά λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος, κλείστε το μάτι και αφήστε τη θερμότητα της κατσαρόλας να ολοκληρώσει το ψήσιμο.
5. Οσο λιγότερα υγρά και λίπος χρησιμοποιήσετε τόσο μειώνεται ο χρόνος ψησίματος.
6. Φτιάξτε λίγη παραπάνω ποσότητα και καταψύξτε το υπόλοιπο φαγητό για μια άλλη φορά.
7. Προτιμήστε να ζεστάνετε το φαγητό στο μάτι αντί για τον φούρνο.
8. Τα κρύα ζυμαρικά ή το ριζότο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Φτιάξτε παραπάνω και φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο για την άλλη μέρα.
9. Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας όταν μπορείτε, κάνετε σημαντική οικονομία χρόνου και ενέργειας.
Σχετικά είναι αυτά. Οικονομία ναι, αλλά ποιότητα φαγητού στη χύτρα ταχύτητας; ή καταψυγμένο μαγειρεμένο φαγητό; Δύσκολα μερικά να εφαρμοστούν.Όμως καλή η πληροφόρηση.
σχετικα με την οικονομια στο ρευμα εμεις στην Α.Μ.c.την εχουμε γιατι μαγειρευουμε με θερμοκρασια στο μισο και οταν βαλουμε το καπακι του γρηγορου μαγειρευματος η καταναλωση ρευματος ειναι πολυ μιδαμινη και η ποιοτητα του φαγητου ειναι αριστη και τρωμε ποιοτητα ,και γιατι μαγειρευουμε σε ορισμενα φαγητα χωρις λαδι και νερο και σε αλλα με ελαχιστη ποσοτητα λαδιου και νερου
σχετικα με την οικονομια στο ρευμα εμεις στην Α.Μ.c.την εχουμε γιατι μαγειρευουμε με θερμοκρασια στο μισο και οταν βαλουμε το καπακι του γρηγορου μαγειρευματος η καταναλωση ρευματος ειναι πολυ μιδαμινη και η ποιοτητα του φαγητου ειναι αριστη και τρωμε ποιοτητα ,και γιατι μαγειρευουμε σε ορισμενα φαγητα χωρις λαδι και νερο και σε αλλα με ελαχιστη ποσοτητα λαδιου και νερου