10 Best Restaurants of the World
Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 at 1:25 μ.μ.
El Bulli, Spain Ισπανία
Cala Montjoi, Roses, Girona
+34 (0)9 72150457, elbulli.com
Το εστιατόριο του Ferran Andria, ο οποίος θεωρείται ο πιο ευφάνταστος chef στον κόσμο με 3 αστέρια Michelin και μενού βασισμένο στις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας. Oι gourmet πελάτες αναμένουν τη 16η Ιουνίου, οπότε θα ξανανοίξει στο κοινό. (Degustation 11 πιάτων, από € 225 το άτομο.)
Pierre Gagnaire, France Γαλλία
6 Rue Balzac, Paris
+33 (0)1 58361250, pierre-gagnaire.com
Από τους πρωτεργάτες του κινήματος της μοντέρνας
γαλλικής κουζίνας, ο Pierre Gagnaire φημίζεται για
τους εξαιρετικά ευφάνταστους και πρωτότυπους συνδυασμούς των συνταγών του. (Degustation menu 9 πιάτων, € 100 -260.)
Nobu, Dubai Ντουμπάι
Atlantis The Palm, Dubai
+9714 4260000, atlantisthepalm.com
Τα διάσημα πιάτα του γιαπωνέζου σεφ Nobu,
όπως ο ξακουστός μπακαλιάρος του ή η περίφημη
παραλλαγή του sashimi, έφτασαν στο Ντουμπάι.
Μεγάλα χειροποίητα πάνελ από φυτικές ίνες
δημιουργούν την αίσθηση ενός χώρου βυθισμένου
κάτω από ένα τεράστιο κύμα σε ένα μαγευτικό
περιβάλλον αντάξιο της φήμης του σεφ του. (Μενού από € 100.)
The French Laundry, US Αμερική
6640 Washington St., Yountville, CA
+1 707 9442380, frenchlaundry.com
O chef Tomas Keller αγόρασε το εστιατόριο το 1994 και σύντομα το έφερε ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με τρία αστέρια Michelin και μενού που προσφέρει εξαιρετική αμερικάνικη κουζίνα με γαλλικές επιρροές. Μόνη αδυναμία, η waiting list των κρατήσεων που ξεπερνά τους δύο μήνες.
(Degustation menu 14 πιάτων € 185 το άτομο.)
Tetsuya’s, Australia Αυστραλία
529 Kent Street, Sydney
+61 2 92672900, tetsuyas.com
Ο Ιάπωνας Tetsuya Wakuda έχει αναγνωριστεί
ως ο αντιπροσωπευτικότερος εκφραστής του
franco-japanese fusion. Αυτό που διακρίνει
τη μαγειρική του είναι ο συνδυασμός των
κλασικών δεξιοτήτων και της εποχικότητας της
ιαπωνικής κουζίνας με αυστραλιανά υλικά, όπως
η τασμανική πέστροφα και τα όστρακα. (Μενού
degustation των 13 πιάτων, € 150.)
Gambero Rosso, Italy Ιταλία
13 Piazza della Vittoria, San Vincenzo, Livorno
+39 (0)5 65 701021, gamberorossi.it
Ο chef Fulvio Pierangelini έχει αναγνωριστεί
εδώ και χρόνια ως μοναδικό παγκόσμιο ταλέντο
της μαγειρικής. Ο ίδιος θεωρεί ότι η μαγειρική
του στηρίζεται στην αγνότητα των υλικών και την
προσωπική του παρουσία. Γι’ αυτό και το εστιατόριο
παραμένει κλειστό όταν δεν μπορεί να βρίσκεται
ο ίδιος στην κουζίνα του. (Menu, από € 150 το άτομο.)
Hamadaya, Japan Ιαπωνία
3-15-5 Nihobashi-Ningyocho, Chou-ku, Tokyo
+03 3661 5940, hamadaya.com
Γιαπωνέζικη κουζίνα στην απόλυτη μορφή και
ποιότητά της, βραβευμένη πρόσφατα με τρία αστέρια
από τον οδηγό Michelin. (Degustation menu πολλών
πιάτων, € 140 το άτομο.)
L’ Hôtel de Ville, Switzerland Ελβετία
1 Rue d’ Yverdon, Crissier
+41 (0)21 6540505, philippe-rochat.ch
Ο πολυβραβευμένος chef Philippe Rochat πήρε τα
σκήπτρα της κουζίνας του εστιατορίου το 1996 από
τον διάσημο Freddy Girardet και την απογείωσε
χρησιμοποιώντας τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά
και συνδυάζοντας άψογα τη λογική της γαλλικής
κουζίνας με σύγχρονες τεχνικές. (Degustation menu
14 πιάτων, € 195 το άτομο.)
Vendome, Germany Γερμανία
Grandhotel Schloss Bensberg, Kadettenstraße
+49 (0)220442 – 0, schlossbensberg.com
Το καλύτερο εστιατόριο της Γερμανίας βρίσκεται
σε ένα εκπληκτικό πεντάστερο ξενοδοχείο, ενώ ο
chef του Joachim Wissler έχει βραβευθεί με τρία
αστέρια Michelin. Η γαλλική κουζίνα με κλασικές
επιρροές προσφέρει δύο μενού, το κλασικό και το
μοντέρνο. (Menu, από € 140 το άτομο.)
Noma, Denmark Δανία
93 Strandgade, 1401 Copenhagen
+45 3296 3297, noma.dk
O βραβευμένος chef René Redzepi σερβίρει δίπλα
στην θάλασσα εξαιρετική νορβηγική κουζίνα
χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά από ολόκληρη τη
Σκανδιναβία. (Το menu degustation περιλαμβάνει 7
πιάτα και κοστίζει € 120 το άτομο)
Cala Montjoi, Roses, Girona
+34 (0)9 72150457, elbulli.com
Το εστιατόριο του Ferran Andria, ο οποίος θεωρείται ο πιο ευφάνταστος chef στον κόσμο με 3 αστέρια Michelin και μενού βασισμένο στις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας. Oι gourmet πελάτες αναμένουν τη 16η Ιουνίου, οπότε θα ξανανοίξει στο κοινό. (Degustation 11 πιάτων, από € 225 το άτομο.)
Pierre Gagnaire, France Γαλλία
6 Rue Balzac, Paris
+33 (0)1 58361250, pierre-gagnaire.com
Από τους πρωτεργάτες του κινήματος της μοντέρνας
γαλλικής κουζίνας, ο Pierre Gagnaire φημίζεται για
τους εξαιρετικά ευφάνταστους και πρωτότυπους συνδυασμούς των συνταγών του. (Degustation menu 9 πιάτων, € 100 -260.)
Nobu, Dubai Ντουμπάι
Atlantis The Palm, Dubai
+9714 4260000, atlantisthepalm.com
Τα διάσημα πιάτα του γιαπωνέζου σεφ Nobu,
όπως ο ξακουστός μπακαλιάρος του ή η περίφημη
παραλλαγή του sashimi, έφτασαν στο Ντουμπάι.
Μεγάλα χειροποίητα πάνελ από φυτικές ίνες
δημιουργούν την αίσθηση ενός χώρου βυθισμένου
κάτω από ένα τεράστιο κύμα σε ένα μαγευτικό
περιβάλλον αντάξιο της φήμης του σεφ του. (Μενού από € 100.)
The French Laundry, US Αμερική
6640 Washington St., Yountville, CA
+1 707 9442380, frenchlaundry.com
O chef Tomas Keller αγόρασε το εστιατόριο το 1994 και σύντομα το έφερε ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με τρία αστέρια Michelin και μενού που προσφέρει εξαιρετική αμερικάνικη κουζίνα με γαλλικές επιρροές. Μόνη αδυναμία, η waiting list των κρατήσεων που ξεπερνά τους δύο μήνες.
(Degustation menu 14 πιάτων € 185 το άτομο.)
Tetsuya’s, Australia Αυστραλία
529 Kent Street, Sydney
+61 2 92672900, tetsuyas.com
Ο Ιάπωνας Tetsuya Wakuda έχει αναγνωριστεί
ως ο αντιπροσωπευτικότερος εκφραστής του
franco-japanese fusion. Αυτό που διακρίνει
τη μαγειρική του είναι ο συνδυασμός των
κλασικών δεξιοτήτων και της εποχικότητας της
ιαπωνικής κουζίνας με αυστραλιανά υλικά, όπως
η τασμανική πέστροφα και τα όστρακα. (Μενού
degustation των 13 πιάτων, € 150.)
Gambero Rosso, Italy Ιταλία
13 Piazza della Vittoria, San Vincenzo, Livorno
+39 (0)5 65 701021, gamberorossi.it
Ο chef Fulvio Pierangelini έχει αναγνωριστεί
εδώ και χρόνια ως μοναδικό παγκόσμιο ταλέντο
της μαγειρικής. Ο ίδιος θεωρεί ότι η μαγειρική
του στηρίζεται στην αγνότητα των υλικών και την
προσωπική του παρουσία. Γι’ αυτό και το εστιατόριο
παραμένει κλειστό όταν δεν μπορεί να βρίσκεται
ο ίδιος στην κουζίνα του. (Menu, από € 150 το άτομο.)
Hamadaya, Japan Ιαπωνία
3-15-5 Nihobashi-Ningyocho, Chou-ku, Tokyo
+03 3661 5940, hamadaya.com
Γιαπωνέζικη κουζίνα στην απόλυτη μορφή και
ποιότητά της, βραβευμένη πρόσφατα με τρία αστέρια
από τον οδηγό Michelin. (Degustation menu πολλών
πιάτων, € 140 το άτομο.)
L’ Hôtel de Ville, Switzerland Ελβετία
1 Rue d’ Yverdon, Crissier
+41 (0)21 6540505, philippe-rochat.ch
Ο πολυβραβευμένος chef Philippe Rochat πήρε τα
σκήπτρα της κουζίνας του εστιατορίου το 1996 από
τον διάσημο Freddy Girardet και την απογείωσε
χρησιμοποιώντας τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά
και συνδυάζοντας άψογα τη λογική της γαλλικής
κουζίνας με σύγχρονες τεχνικές. (Degustation menu
14 πιάτων, € 195 το άτομο.)
Vendome, Germany Γερμανία
Grandhotel Schloss Bensberg, Kadettenstraße
+49 (0)220442 – 0, schlossbensberg.com
Το καλύτερο εστιατόριο της Γερμανίας βρίσκεται
σε ένα εκπληκτικό πεντάστερο ξενοδοχείο, ενώ ο
chef του Joachim Wissler έχει βραβευθεί με τρία
αστέρια Michelin. Η γαλλική κουζίνα με κλασικές
επιρροές προσφέρει δύο μενού, το κλασικό και το
μοντέρνο. (Menu, από € 140 το άτομο.)
Noma, Denmark Δανία
93 Strandgade, 1401 Copenhagen
+45 3296 3297, noma.dk
O βραβευμένος chef René Redzepi σερβίρει δίπλα
στην θάλασσα εξαιρετική νορβηγική κουζίνα
χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά από ολόκληρη τη
Σκανδιναβία. (Το menu degustation περιλαμβάνει 7
πιάτα και κοστίζει € 120 το άτομο)