Eπιδόρπια νέας γενιάς με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (GI)
Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 at 4:28 μ.μ.

Η ταυτότητα της νέας γενιάς επιδορπίων
- Δεν περιέχουν ζάχαρη. Αντί αυτής περιέχουν: σουκραλόζη, και πολυόλες (ξυλιτόλη και μαλτιτόλη), ουσίες οι οποίες σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποδειχθεί ως απολύτως ασφαλείς, και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται ευρέως από τη βιομηχανία τροφίμων για την παρασκευή προϊόντων χωρίς ζάχαρη.
- Έχουν μειωμένη περιεκτικότητα λιπαρών σε σχέση με τα κοινά επιδόρπια.
- Είναι εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού.
Τελικώς όμως είναι το ίδιο νόστιμα; Η μήπως να φάμε λιγότερο από κάτι πιο "συνηθισμένο" σε λιπαρά και ζάχαρη;