Σοκολάτα από γάλα καμήλας!
Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009 at 12:35 μ.μ.
Η εταιρία Al Nassma από το Ντουμπάι, η πρώτη στον κόσμο που δημιούργησε σοκολάτες φτιαγμένες από γάλα καμήλας, ετοιμάζεται να εξαπλωθεί σε νέες αραβικές αγορές, καθώς και στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις Η.Π.Α., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γενικού της διευθυντή.
Ο Martin Van Almsick είπε ότι η εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ετοιμάζεται να «μπει» στην Σαουδική Αραβία πρώτα, μετά από συμφωνία που έκανε για τον πρώτο τόνο σοκολατών με διανομέα στην Τζέντα, και μετά από μερικούς μήνες θα ακολουθήσει το Bahrain, το Qatar, το Kuwait και οι Η.Π.Α. Η Al Nassma βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με το βρετανικό εμπορικό κατάστημα Harrods και με την εταιρία του Σαν Φρανσίσκο Chocolate Covered, προκειμένου να πουλήσει τις σοκολάτες της. Διατηρώντας την συνεργασία της με την αυστριακή σοκολατοποιία Manner, η Al Nassma παρασκευάζει το τελικό προϊόν στις εγκαταστάσεις της στο Ντουμπάι. Διαθέτοντας περίπου 3.000 καμήλες στην φάρμα της στο Ντουμπάι, η εταιρία πουλά τις σοκολάτες μέσω του καταστήματος που στεγάζεται στην εν λόγω φάρμα, καθώς και σε πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιωτικές αερογραμμές. Προγραμματίζει, μάλιστα, να λανσάρει ένα on-line κατάστημα μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Van Almsick. Η φάρμα ελέγχεται από την κυβέρνηση του Ντουμπάι. Η εταιρία έχει σκοπό να ανοίξει το δεύτερο κατάστημά της στα Η.Α.Ε., σε ένα από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του Ντουμπάι. «Σκοπεύουμε να γίνουμε η Godiva της Μέσης Ανατολής», είπε σε συνέντευξη ο Van Almsick. «Πρόκειται για ένα προϊόν πολυτελείας, οπότε δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ποτέ στα σούπερ μάρκετ. Το σχέδιο είναι να βρισκόμαστε σε ένα mall κάθε πόλης των Η.Α.Ε.» Η Al Nassma κοιτάζει επίσης την πιθανότητα να ανοίξει σύντομα και ένα κατάστημα στην Ιαπωνία, όπου η ζήτηση του προϊόντος είναι υψηλή. Όλες οι σοκολάτες παράγονται χωρίς καθόλου συντηρητικά ή χημικά πρόσθετα, με μία σειρά δημοφιλών τοπικών μπαχαρικών, ξηρών καρπών και μελιού, λέει η εταιρία. Το δε γάλα καμήλας, περιέχει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα αγελάδας, λιγότερα λιπαρά, λιγότερη λακτόζη και περισσότερη ινσουλίνη, αποτελώντας έτσι μία καλή εναλλακτική για διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη, πρόσθεσε ο Van Almsick. Οι Έλληνες λάτρεις της σοκολάτας δεν έχουν παρά να περιμένουν την άφιξη της Al Nassma στην χώρα μας, για να ικανοποιήσουν την γαστριμαργική τους περιέργεια.
Ο Martin Van Almsick είπε ότι η εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ετοιμάζεται να «μπει» στην Σαουδική Αραβία πρώτα, μετά από συμφωνία που έκανε για τον πρώτο τόνο σοκολατών με διανομέα στην Τζέντα, και μετά από μερικούς μήνες θα ακολουθήσει το Bahrain, το Qatar, το Kuwait και οι Η.Π.Α. Η Al Nassma βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με το βρετανικό εμπορικό κατάστημα Harrods και με την εταιρία του Σαν Φρανσίσκο Chocolate Covered, προκειμένου να πουλήσει τις σοκολάτες της. Διατηρώντας την συνεργασία της με την αυστριακή σοκολατοποιία Manner, η Al Nassma παρασκευάζει το τελικό προϊόν στις εγκαταστάσεις της στο Ντουμπάι. Διαθέτοντας περίπου 3.000 καμήλες στην φάρμα της στο Ντουμπάι, η εταιρία πουλά τις σοκολάτες μέσω του καταστήματος που στεγάζεται στην εν λόγω φάρμα, καθώς και σε πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιωτικές αερογραμμές. Προγραμματίζει, μάλιστα, να λανσάρει ένα on-line κατάστημα μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Van Almsick. Η φάρμα ελέγχεται από την κυβέρνηση του Ντουμπάι. Η εταιρία έχει σκοπό να ανοίξει το δεύτερο κατάστημά της στα Η.Α.Ε., σε ένα από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του Ντουμπάι. «Σκοπεύουμε να γίνουμε η Godiva της Μέσης Ανατολής», είπε σε συνέντευξη ο Van Almsick. «Πρόκειται για ένα προϊόν πολυτελείας, οπότε δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ποτέ στα σούπερ μάρκετ. Το σχέδιο είναι να βρισκόμαστε σε ένα mall κάθε πόλης των Η.Α.Ε.» Η Al Nassma κοιτάζει επίσης την πιθανότητα να ανοίξει σύντομα και ένα κατάστημα στην Ιαπωνία, όπου η ζήτηση του προϊόντος είναι υψηλή. Όλες οι σοκολάτες παράγονται χωρίς καθόλου συντηρητικά ή χημικά πρόσθετα, με μία σειρά δημοφιλών τοπικών μπαχαρικών, ξηρών καρπών και μελιού, λέει η εταιρία. Το δε γάλα καμήλας, περιέχει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα αγελάδας, λιγότερα λιπαρά, λιγότερη λακτόζη και περισσότερη ινσουλίνη, αποτελώντας έτσι μία καλή εναλλακτική για διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη, πρόσθεσε ο Van Almsick. Οι Έλληνες λάτρεις της σοκολάτας δεν έχουν παρά να περιμένουν την άφιξη της Al Nassma στην χώρα μας, για να ικανοποιήσουν την γαστριμαργική τους περιέργεια.