Η Επιστήμη Στην Κουζίνα
Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 at 12:01 μ.μ.
H δεκαετια συνοψίζεται στην αρχή ενός ανδρός. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η επανάσταση του Ferran Adrià (elΒulli), πρώτου διδάξαντα τη μοριακή τέχνη της γαστρονομίας, και των Ισπανών Αndoni Luis Aduriz (Mugaritz) και Juan Mari Arzak(Arzak) ενέπνευσε πολλούς, με πρώτο τον περίφημο Aγγλο Ηeston Blumenthal (The Fat Duck),με τον οποίο μοιράζεται το θρόνο στη λίστα με τους καλύτερους ανά τον κόσμο.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια, όμως, έγιναν πολλά. Οι βόρειοι (René Redzepi - Noma, Magnus Ek - Oaxen Krog) ετοιμάζουν αντεπίθεση με μια γήινη κουζίνα επιστροφής στις ρίζες, οι food bloggers (Molly Wizenberg- Orangette, David Lebovitz, Clotilde Dusoulier -Chocolate & Zucchini) και oι τηλεοπτικοί αστέρες(Jamie Oliver, Νigella Lawson) ξαναφέρνουν την υψηλή γαστρονομία στην καθημερινότητα, ενώ η τάση του ethical food εξαπλώνεται, με σειρά ταλαντούχων σεφ (μεταξύ των οποίων και ο δάσκαλος Alain Ducasse) που υπερασπίζονται μετά πάθους τα νέα «πράσινα» κινήματα.
Παρακαλώ εξηγείστε μου τι είναι ethical food?