Αλλάζει τελικώς κάτι;
Αναρτήθηκε από Nena | | Posted On Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 at 6:43 μ.μ.
Διαβάζω, ακούω, πως οι τάσεις της κουζίνας όλο και αλλάζουν. Φαίνεται πως κάτι τα tapas, κάτι τα ιδιαιτέρως γκουρμέ, απομακρύνονται σε δεύτερο πλάνο κι είναι πιο μοδάτα τα σπιτικά μαγειρέματα. Η χρήση μπαχαρικών που δίνει χαρακτήρα στα πιάτα είναι πλέον περισσότερο must στην κουζίνα. Γενικώς δηλαδή η επιστροφή στην πιο παραδοσιακή κουζίνα με τη χρήση άριστων υλικών θα είναι πλέον η "καλή κουζίνα". Η "νέα ελληνική κουζίνα" θα περιοριστεί κι ελπίζουμε να φάμε σε απλούς καλούς χώρους σωστό αρνάκι με πατάτες που ν αξίζει αστεριού μισλέν, όπως λέει κι ο Επίκουρος.
Απ την άλλη, μαθαίνω πως όπου νάναι θα σκάσει μύτη και θα μας βάλει σε νέο γαστριμαργικό τριπάκι το κύμα που έρχεται της Σκανδιναυικής κουζίνας. ΄Εχουμε δηλαδή ν ασχοληθούμε με ρέγκες, σολομούς, γαρίδες, αστακούς, αλλά και με ταράνδους! Γλυκίσματα με φρούτα του δάσους θα είναι πιο συχνά στα επιδόρπιά μας. Για να δούμε.
ςνδιαφερον!(οπως και το μπλογκ σας!)απο τα επιδορπια θα παρω...μα για τις ρεγγες και τους σολωμους... :)