tag:blogger.com,1999:blog-6388177572253264272.post8962190388885382379..comments2023-10-22T12:49:18.758+03:00Comments on Come into my cuisine: Ελαιόλαδο με... ονομασία προέλευσης!Mi.Go.http://www.blogger.com/profile/03236915008238559772noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6388177572253264272.post-19895788889851900262009-09-21T14:59:56.305+03:002009-09-21T14:59:56.305+03:00Καλή η προσέγγιση, αλλά να πούμε και μερικά ακόμα....Καλή η προσέγγιση, αλλά να πούμε και μερικά ακόμα. <br />Καλύτερη ελληνική ποικιλία ελαιολάδου είναι η λακωνική. Το εξαιρετικά παρθένο ασφαλώς είναι το καλύτερο.<br />Επίσης αν θέλει κανείς να τρώει όσο πιο σωστά το φαγητό του, θα πρέπει να υιοθετήσει το λάδι ωμό στο πιάτο του. Καθόλου μαγείρεμα γιατί όταν ζεσταθεί χάνει απ τις βιταμίνες του τις τόσο πολύτιμες. Γι αυτό, λοιπόν, μεταξύ των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων που θα διαλέξετε, προτιμήστε αυτό το λάδι που πάνω στη συσκευασία του γράφει: "ψυχρής έκθλιψης", πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει ζεσταθεί η ελιά προκειμένου να βγεί το λάδι.<br />Η υπόθεση ελαιόλαδο είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Δυστυχώς, δεν το προβάλλουμε όσο πρέπει. Αντίθετα οι Ιταλοί και οι Ισπανοί που έρχονται και αγοράζουν λάδι από μας και το αναμιγνύουν με τα πενιχρά δικά τους, το προβάλλουν και το πωλούν σε εξαγωγές και καταλαμβάνουν με ξένα κόλυβα μεγάλο μερίδιο. Μόνο στα αεροδρόμια αυτών των χωρών να βρεθεί κανείς, θα διαπιστώσει πόσο ωραίες συσκευασίες έχουν ώστε να τραβήξουν τον καταναλωτή.Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.com