Αλλάζει τελικώς κάτι;

Αναρτήθηκε από Nena | | Posted On Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 at 6:43 μ.μ.


Διαβάζω, ακούω, πως οι τάσεις της κουζίνας όλο και αλλάζουν. Φαίνεται πως κάτι τα tapas, κάτι τα ιδιαιτέρως γκουρμέ, απομακρύνονται σε δεύτερο πλάνο κι είναι πιο μοδάτα τα σπιτικά μαγειρέματα. Η χρήση μπαχαρικών που δίνει χαρακτήρα στα πιάτα είναι πλέον περισσότερο must στην κουζίνα. Γενικώς δηλαδή η επιστροφή στην πιο παραδοσιακή κουζίνα με τη χρήση άριστων υλικών θα είναι πλέον η "καλή κουζίνα". Η "νέα ελληνική κουζίνα" θα περιοριστεί κι ελπίζουμε να φάμε σε απλούς καλούς χώρους σωστό αρνάκι με πατάτες που ν αξίζει αστεριού μισλέν, όπως λέει κι ο Επίκουρος.

Απ την άλλη, μαθαίνω πως όπου νάναι θα σκάσει μύτη και θα μας βάλει σε νέο γαστριμαργικό τριπάκι το κύμα που έρχεται της Σκανδιναυικής κουζίνας. ΄Εχουμε δηλαδή ν ασχοληθούμε με ρέγκες, σολομούς, γαρίδες, αστακούς, αλλά και με ταράνδους! Γλυκίσματα με φρούτα του δάσους θα είναι πιο συχνά στα επιδόρπιά μας. Για να δούμε.

Το "Master Chef" στο MEGA!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On at 2:33 μ.μ.

Άλλο ενα ριαλιτι μαγειρικής ετοιμάζεται να "μεταφερθεί" στην ελληνική τηλεόραση. Το MEGA εξασφάλισε τα δικαιώματα του "Master Chef" που προβάλετε με τεράστια επιτυχία στην Αυστραλία. Μάλιστα ένας απο τους κριτές του show ειναι ο Ελληνοαυστραλός chef George Calombaris. Σύμφωνα με το concept της εκπομπής εξι παίχτες ερασιτέχνες σεφ ανταγωνίζονται σε μια σειρά δοκιμασιών παρασκευής γευμάτων. Στο τέλος αξιολογούνται από τους δύο επώνυμους σεφ κριτές. Τον Οκτώβριο στο MEGA!