FOOD AND THE CITY: Τί θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο.

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 at 4:45 μ.μ.

Ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Καλλίδης μάς προσφέρει απολαυστικές γαστρονομικές περιπλανήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, τα προάστια ή ακόμα και πιο μακρινούς προορισμούς, πόλεις, που οι σύγχρονες οδικές αρτηρίες μεταμόρφωσαν σε γειτονιές, σχεδόν της διπλανής πόρτας।

Στο δεύτερο επεισόδιο οΒασίλης μάς καλημερίζει από το μνημείο του Φιλοπάππου, ενώ βλέπει την ανατολή του ηλίου। Κατεβαίνει τα δρομάκια του λόφου και μας συστήνει την περιοχή, μιλώντας μας για την ιστορία των Πετραλώνων και των Πέτρινων της Φρειδερίκης. Μια κυρία τον σταματά και μιλούν για συνταγές, ενώ στο λόφο του Φιλοπάππου τον περιμένουν δύο φίλοι του για να κάνουν πικ-νικ, φτιάχνοντας κεφτέδες, με θέα την περιοχή.

Στη συνέχεια, κάνει μια βόλτα στη "βιτρίνα" των 'Ανω Πετραλώνων, την οδό Τρώων, το γνωστότερο ίσως δρόμο της γειτονιάς. 'Ολο και κάποια φορά θα έχεις έρθει για καλοκαιρινό σινεμά στον ιστορικό Ζέφυρο, όλο και σε κάποιο μπαράκι ή ταβερνάκι θα σε έχει φέρει η παρέα!...

Συνεχίζοντας τη βόλτα του, μπαίνει σε ένα μαγαζί με ναξιώτικα προϊόντα। Τον υποδέχεται ο κύριος Αρτέμης και μαζί μάς αποκαλύπτουν τις ναξιώτικες γεύσεις।Με τα ψώνια που κάνει στο ναξιώτικο μαγαζί, ανεβαίνει στη γέφυρα πάνω από τις γραμμές του ηλεκτρικού που χωρίζουν τα 'Ανω από τα Κάτω Πετράλωνα και μας φτιάχνει γλυκόξινο κοκοράκι με σουσάμι. Οι περαστικοί που σταματούν και δοκιμάζουν το φαγητό του ενθουσιάζονται!

Στην οδό Καλλισθένους έχει λαϊκή... Ο Βασίλης έχει μάθει ότι εκεί μπορεί να βρει το καλύτερο σουβλάκι των Πετραλώνων και πάει να το δοκιμάσει. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην οδό Αλκμήνης, παράλληλα στην οδό Πειραιώς. Εδώ τα Πετράλωνα αλλάζουν, γίνονται πιο ταπεινά. Οι εργάτες των παλιών εργοστασίων ήταν οι πρώτοι που ήρθαν να μείνουν στη γειτονιά, τη δεκαετία του '50. Μας ξεναγεί στα Κάτω Πετράλωνα και μας μιλά για την ιστορία του πετροπόλεμου και τα πέτρινα αλώνια.

Κουρασμένος από τη βόλτα του, βρίσκεται έξω από το σπίτι μιας φίλης του και της χτυπά του κουδούνι για να πιεί ένα ποτήρι νερό. Εκείνη του ζητά βοήθεια για ένα γλυκό που πρέπει να φτιάξει -για μια παρουσίαση που έχει το βράδυ- και της προτείνει μια κρύα κρέμα πεπονιού με παγωτό καϊμάκι και μπισκότα.

Απόγευμα και ο Βασίλης παίρνει μια ανάσα σε ένα μπαράκι στα 'Ανω Πετράλωνα, πίνοντας και μαθαίνοντας πώς φτιάχνεται ένα καλό Mojito। Πριν νυχτώσει, ανεβαίνει στο θέατρο της Δώρας Στράτου, όπου και συναντάει την κα Βούλα, που μένει εκεί για να προσέχει το θέατρο. Με υλικά απ' το μικρό μποστάνι της φτιάχνουν μαζί σπετσοφάι, καθώς η παράσταση αρχίζει!...

Comments:

There are 1 σχόλια for FOOD AND THE CITY: Τί θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο.