Γεύσεις Ελλάδας…στο Λονδίνο

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 at 5:50 μ.μ.

Πρωτότυπες ελληνικές συνταγές, ελληνικά κρασιά, γλυκά και κοκτέιλ από τη χώρα μας θα μπορούν να γευτούν σε 39 φημισμένα βρετανικά εστιατόρια, που θα «ντυθούν» στα γαλανόλευκα, οι Άγγλοι.

Πρόκειται για μια πρόσθετη πρωτοβουλία του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο, για τη δυναμική προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία και για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στη χώρα μας, τη φετινή χρονιά.
Στις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δράσης “ΤΑSTE OF GREECE - ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ” σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, με μια ημερίδα αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή.

Περισσότεροι από 150 γνωστοί Βρετανοί Chefs (αρχιμάγειρες) και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια έκθεση φωτογραφίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία “Taste of Greece” από τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας, Σοφία Παναγιωτάκη.

Τις εντυπώσεις των ειδικών κέρδισαν οι γαστριμαργικές δημιουργίες του Χριστόφορου Πέσκια και οι γλυκές αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν σύγχρονες συνταγές, εμπνευσμένες από αυθεντικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα (μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης, ελληνικό γιαούρτι, φέτα και μέλι).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι πρωτότυπες γεύσεις των ποτών Μastic Spa, Baklava Martini, Θεσσαλονίκη Perfect Blend, τα οποία προετοίμασε ο βραβευμένος με τον τίτλο του “καλύτερου μπάρμαν στον κόσμο”, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, αποδεικνύοντας στους Βρετανούς ότι τα ελληνικά προϊόντα προσφέρονται επίσης για την παρασκευή μοναδικών κοκτέιλ.

Τέλος, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια γνώσεων, με ερωτήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς και το γαστρονομικό τουρισμό και να κερδίσουν ταξίδια στην Ελλάδα. Οι διαγωνισμοί θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα 39 εστιατόρια, τα οποία θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους, πληροφοριακό υλικό για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και την ελληνική γαστρονομία.


Comments:

There are 1 σχόλια for Γεύσεις Ελλάδας…στο Λονδίνο