Κάτι ψήνεται στην κουζίνα της Στριπ!

Αναρτήθηκε από Mi.Go. | | Posted On Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 at 9:46 π.μ.

Η τέχνη της μαγειρικής δεν είναι μόνο τηλεοπτική εμμονή, αλλά εξακολουθεί να γοητεύει και τη μεγάλη οθόνη: Όσοι δεν έχουν συνδυάσει το κινηματογραφικό καλοκαίρι με γιγάντια ρομπότ, εξωγήινα τέρατα και μεταλλαγμένους υπερήρωες ίσως αξίζει να ρίξουν μια ματιά στο τρέιλερ του «Julie and Julia» της νέας ταινίας της Νόρα Έφρον (Sleepless in Seattle, You’ve Got E-Mail, Michael, αλλά και Bewitched) και όχι μόνο γιατί το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν είναι άλλο από τις περσινές υποψήφιες για Όσκαρ Μέριλ Στριπ και Έιμι Άνταμς, που ξανασυναντώνται μετά την «Αμφιβολία».

Η ιστορία ακολουθεί την πορεία δύο γυναικών με πολύ διαφορετική ζωή που τις συνδέει η κοινή τους αγάπη για τη μαγειρική και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Julie Powell, όσο και σε αυτό της Julia Child με τίτλο «Η ζωή μου στη Γαλλία». Όλα αρχίζουν όταν η Julie (-ουσιαστικά πρόκειται για την Powel, τη συγγραφέα του βιβλίου που υποδύεται η Άνταμς) μια κυβερνητική υπάλληλος αποφασίζει να πειραματιστεί με το θρυλικό βιβλίο μαγειρικής της Child «Mastering the Art of French Cooking», ανεβάζοντας στο blog της στο διαδίκτυο τις καθημερινές τις περιπέτειες στην κουζίνα. Κι επειδή όταν υπάρχει πάθος, αγάπη και ... πολύ βούτυρο, όλα είναι πιθανά, ο νέος γευστικός κόσμος που ανοίγεται μπροστά της σύντομα βρίσκει ακόμα μία πιστή οπαδό.

Αν δεν ξεναείδατε πρόσφατα το Ratatοuille στο DVD, υποψιαζόμαστε ότι θα ήταν χρήσιμο να ανατρέξετε και σε καμιά κλασική συνταγή γαλλικής κουζίνας (-για να μη χαθείτε στη μετάφραση όταν ακούσετε λέξεις όπως «κονφί», «μπεαρνέζ» και «ντεμιγκλάς»-) πριν βουτήξετε στις μαρμίτες της Μέριλ Στριπ, που συνήθως, όταν ακούμε το όνομά της κάτι καλό μαγειρεύεται. Mε παγκόσμια πρεμιέρα τον Αύγουστο, θα μας το σερβίρει σε λίγους μήνες η Sony Pictures.

Trailer here!